Foto: Ådne Evjen


Luke Elliot er satt opp på den lille og intime klubbscenen Intiman. Det kler musikken til Luke. Det er mørkt og tett på Intiman, og noen av tekstene til Elliot er også av den mørke sorten. Som f.eks i tittellåten til siste plate Dressed for the Occasion: “I know it's all over/But I have no more tears/I didn't know that you could run out/I should have saved them over the years”. Amerikanske Luke Elliot har tre utgivelser bak seg, hvorav den foreløpig siste Dressed for the Occasion fikk karakteren 9/10 her i musikknyheter.no.

Bandet til Elliot består av trommis, gitarist, bassist og fiolinist/mandolinspiller/steelgitarspiller. Luke sjøl synger og trakterer gitar og piano. Elliot har blitt sammenlignet med Nick Cave, og det kan kanskje ha noe for seg. Det er i hvert fall sikkert at begge har ansatt en gal og vilter felespiller. Freddy Holm spiller også lap steel guitar og mandolin og i likhet med Warren Ellis (Caves felespiller), spiller han fele så busta, og det lange håret, fyker.

Luke og bandet hans kjører et tett og fint sett med hovedtyngden av låter fra albumet fra 2015. Elliot er en stilig frontmann, og i likhet med før nevnte Cave, stiller han i dress og ordentlige sko. Elliot har nevnt Gun Club som en av hovedinspirasjonskildene, og faktisk syns jeg stemmen hans minner mer om Jeffrey Lee Pierce enn om Nick Cave og Tom Waits (som han også har blitt sammenlignet med).

Det er en betydelig grad av twang i noen av låtene, og i en av låtene nærmer bandet seg salige Johnny Cash i rytmemønsteret, typ Folsom Prison Blues. «We’re all doing the best we can do», synger Luke på Trouble, og det tror jeg publikum er enig med ham i. Som en av de siste låtene spiller han den nye singelen I Love You (All The Way), så da kan vel fansen håpe at det snart er et nytt album på trappene. Sammenligningene med Cave og Waits er en smule urettferdige og tøffe å leve opp til, og han har nok et godt stykke opp til det nivået, men Luke Elliot framsto i hvert fall på Intiman denne lørdagskvelden som en moden og seriøs singer/songwriter.