Bonnie Raitt har ikke vært i Norge på tolv år. Det var en glimrende booking av bluesfestivalen å hente en artist som favner så bredt. 68-åringen fra Los Angeles er kjent for å være en mester på slidegitar, og etter gjennombruddet i 1990 har hun appellert til en rekke andre enn bluesfans.

Repertoaret i det veldig varme og godt besøkte teltet Hovigs Hangar var preget av det ferskeste albumet Dig In Deep (2016) og storselgerne Nick Of Time (1989) og Luck Of The Draw (1991). Hun sang og spilte bra gjennom hele konserten, og var pratsom og humørfylt mellom sangene. Likevel manglet den det lille ekstra - det som Ry Cooder hadde hatt kvelden før. Og publikum våknet for alvor først midtveis.

Raitt startet med to 2016-låter: Unintended Consequence of Love og Need You Tonight. Sistnevnte er en veldig alternativ versjon av INXS-hiten. Den var en av flere sanger der hun bare sang og i stedet overlot gitarspillet til George Marinelli (eks Bruce Hornsby and the Range), som sammen med Ricky Fataar (trommer; eks Beach Boys), Hutch Hutchinson (hennes bassist siden 1983) og Jon Cleary (keyboards, perkusjon) utgjorde livebandet. Cleary er ikke fast medlem lenger, men siden han spilte på Notodden en time før Raitt, kunne han gjenoppta sin gamle jobb. Han holdt forresten en forrykende, New Orleans-preget konsert som fikk god respons.

Ellers hyllet hun forbilder som Mose Allison og Skip James (en akustisk Devil Got My Woman) og hun avsluttet settet med en glimrende versjon av Talking Heads-hiten Burning Down The House (som hun har spilt live siden 1995). Andre høydepunkter var The Comin' Round Is Going Through (2016), den reggaeinfluerte Have A Heart (med gitarduell), John Prines ballade Angel of Montgomery (akustisk versjon med mandolin) og Nick of Time, som hun sa var inspirert av Phillysoul. Her spilte hun selv elpiano, og Clearys surklende orgel bidro til å gjøre dette til et stort øyeblikk.

Videre fikk vi høre en av hennes tre store hits, Something To Talk About. Men ikke klassikeren I Can't Make It With You, ei heller Love Sneakin' Up On You. Synd, for jeg tror mange i publikum hadde ventet førstnevnte blant ekstranumrene. I stedet spilte hun de fengende r&b-låtene Never Make Your Move Too Soon og I Believe I'm In Love With You. Sistnevnte er opprinnelig med Fabulous Thunderbirds, og på Notodden fikk vi en løssluppen versjon der hennes band endelig sprudlet av spilleglede.

Bonnie Raitt holdt en god konsert, men kunne godt ha spilt mer enn 75 minutter. Det var i siste halvdel at publikum virkelig var med. Men den klamme varmen i teltet dempet muligens stemningen litt. Et tips til arrangørene er at de neste år leier inn et klimaanlegg til Hovigs Hangar, dersom det blir en like varm sommer som denne.

Foto: Per Ole Hagen