Foto: Helge Brekke

Vel inn i Øyafestivalens første dag, sto Band of Gold på Vindfruen. Band of Gold er for tiden aktuelle med det kritikerroste albumet Where’s the Magic, og når regnet forsvinner og solen glimter frem, så legges det godt til rette for at magien skal finne veien til Tøyen. Dessverre glimter magien med sitt fravær, på tross av et band som spiller et tight og godt gjennomført sett.

Det er mye som er lett å like med Band of Gold. Det grooves kontinuerlig, og bandet ser unektelig kule ut på scenen. Dessverre skranter det litt på materialet som serveres. Låtene har gode fundamenter hele veien, men det er også noe som mangler. For det meste er melodiene, spesielt fra vokalen, skuffende anonyme, og selv om vokalen til Nina Elisabeth Mortvedt er god, blir den også litt for ordinær.

Først når bassgitaren og tangentene får rom til å briljere i lydbildet er det virkelig bra, og det er også da publikum ser ut til å være med på notene. Det hele er også meget tight, og lyden er god konserten gjennom. Jevnt over er det mye positivt å ta med seg fra denne konserten, men til syvende og sist ble det hele litt uengasjerende, og magien får vi lete lenger etter.