Foto: Helge Brekke/Øya


Bergensbandet Great News har ett album bak seg, Wonderfault. De lager fin, dansbar og catchy pop (av noen karakterisert som daze-pop). De har en svært energisk gitarist/vokalist/keyboardist i Even Kjelby. Han danser rundt, shower og moonwalker og er en riktig scenepersonlighet. Bassist Ole Kristian Einarsen spiller spretten og funky bass, og gir lydbildet mye av det spretne og lekne preget som både låtene og konserten med Great News har. Trommis Kim Åge Furuhaug slår stødige beats fra sin plass bak de to andre.

Som de aller fleste band og artister, låner Great News elementer fra andre. Man hører stemninger fra Band of Horses, man hører små New Order-inspirerte synth-snutter hist og her, men det gjør slettes ingenting når det fungerer så godt. I tillegg spiller både bassist og gitarist innimellom på funky strenger, og det gjør de riktig så bra.

Bandet virker fryktelig spillekåte og glade for å være på Øya. Det understreker de gjennom konserten, samtidig som de er veldig opptatt av hvordan publikum har det (kanskje litt i overkant?). De kjører gjennom settet sitt på en overbevisende måte med låter som Secrets og Wonderfault, og det topper seg for undertegnede med den glitrende låten Told, som er en festivallåt av dimensjoner: «Living the dream you were told to dream»!

Man blir i godt humør av å se og høre Great News, og det er et godt utgangspunkt for et hvilket som helst band eller en hvilken som helst artist. Når i tillegg musikken spiller såpass godt på lag, blir dette en fin stund foran scenen på Vindfruen en onsdags ettermiddag på Øyafestivalen.


Facebook-siden til Great News.