Foto: Maja Brenna/Øya


Grizzly Bear har lenge vært manges favoritter på indie-scenen. Brooklynbandet har gitt ut fem album siden 2004, hvorav det foreløpig siste kom i fjor. Musikknyheter.no ga plata Painted Ruins 7 av 10 på skalaen.

Bandet var satt opp på Sirkus denne onsdagskvelden, og det var godt med folk inne i teltet. Scenedekorasjonen/draperingene til Grizzly Bear får en til å tenke at bandet befinner seg inni en skog. Dessverre skulle konserten også vise seg å bli en god gammeldags skovtur. Det skyldes i hovedsak høy, metallisk og dårlig lyd inne i sirkusteltet. Det var særlig vokallyden til Ed Droste som led under dette. Undertegnede prøvde med øreplugger og prøvde å stå både midt i og lenger bak, uten at lyden ble noe bedre av dette. De låtene som Daniel Rossen sang fungerte bedre, men den dårlige lyden gjorde at dette ble en slitsom affære.

Hardcorefansen foran syns uansett dette var bra saker, og det var f.eks allsang under Two Weeks. Bitvis kunne man høre noen av de fine vokalharmoniene til Grizzly Bear, men det meste druknet i høy og dårlig lyd. Dermed fremstod det meste bare som monotont og messende. Undertegnede håper publikum får oppleve Grizzly Bear i en bedre setting en annen gang, for det finnes mye fint i låtene til bandet.


Hjemmesiden til Grizzly Bear.