Brockhampton har tatt verden med storm. I 2017 klarte de noe så spesielt som å gi ut tre av årets beste album, og de har bevist at de representerer en ny og mer likestillingsbevisst og våken generasjon i hip hop ved å sparke ut et av de grunnleggende medlemmene etter trakasseringskandaler. Det er ingenting å utsette på dem hverken på scenen, i studio eller på privaten.

Deres første konsert i Norge var enda et eksempel på hvorfor populariteten deres er velfortjent. Setlisten mangler ikke mye og gir masse rom til at alle medlemmene får vist seg frem fra sine beste sider. Selv Bearface, med sin undervurderte støtterolle og smått kontroversielle RnB-vers, får sin del av oppmerksomheten. Gruppa er klart større enn summen av sine deler og det er enda mer tydelig på scenen enn på studioinnspillinger hvordan de bygger hverandre opp og får energi fra hverandre. Fra halvveis koreograferte danser hvor de leker seg med boyband-betegnelsen til vill løping og hopping virker det tydelig at de faktisk har det gøy på scenen. Samtidig klarer de å få en kobling til publikum og moshpitten de inviterer til før ZIPPER holder seg mer eller mindre hele konserten.

Når vokalen i det store og hele i tillegg er like bra som på plate, er det ikke mye som mangler. Det skjer noe rart under GOLD hvor alt på uforklarlig vis faller fra hverandre i noen få minutter, men heldigvis henter de seg rett inn igjen til SWAMP og holder samme nivået resten av konserten. Dette var forhåpentligvis bare første av mange konserter de spiller i Norge.

Foto: Guro Sommer Værland