Foto: Therese Wangberg

Et band som for alvor har begynt å få sving på sakene er Bokassa. Med tre mann på scenen foran et knøttlite backdrop, er det lett å se at dette bandet fortsatt har en fot solid plantet i den norske undergrunnen, men det trøkket som kommer fra det minimalistiske oppsettet skal en ikke kimse av.

Med radiovert Jørn Kaarstad i spissen, så glir bandet sømløst gjennom sin tilmålte tid. Det merkes at mannen lever av å prate, og så godt som hver eneste replikk er i en særklasse av hva en kan forvente av smalltalk fra et norsk undergrunnsband. Når bandet så backer opp ordene sine med noen blodfeite riff, heseblesende trommer, og en deilig brumlebass, så klaffer det aller meste for Bokassa. Med unntak av at trommene overdøver det meste helt i starten av konserten, så er lyden også meget god. Kaarstads kontinuerlige riffbonanza kombinert med hans beintøffe vokal, er intet annet enn imponerende.

Fjorårets album Divide & Conquer er på ingen måte gammelt enda, og låter som Last Night (Was a real Massacre), Crocsodile Dundee og Immortal Space Pirate treffer spesielt godt. Når det også spes på med nye låter i form av singelen Hellbilly Handfishin’, samt den kommende singelen Only Gob Can Judge Me så bekreftes det at fremtiden til bandet er lys. Så lys at bandet er modent for en større produksjon. Det hele blir litt for minimalistisk, og står ikke særlig bra til musikken. Mye vinnes på rein sjarm på toppen av de gode låtene, men Bokassa fortjener en rigg som står mer i stil til musikken. Vi får håpe flere enn Lars Ulrich klarer å oppfatte potensialet i dette bandet, så Bokassa får spille den konserten de fortjener.