Foto: Therese Wangberg

Som en av de mest spennende bookingene på årets Øyaplakat, var forventningene store til det psykedeliske orkesteret med det treffende navnet King Gizzard & The Lizard Wizard. De produktive australierne har en solid pakke låter, og viste det så til gangs i Sirkuset denne torsdagen.

Bandet som teller syv mann på scenen, hvorav to spiller trommer og tre spiller gitar, klarer å utnytte lydbildet til det fulle, og på en scene hvor det tidligere har vært litt ymse hva gjelder lydkvalitet, så er det ingen problemer å spore her. Vokalist og gitarist Stu Mackenzie både ser og høres fortreffelig ut, og hans lille kommentar Okay! More songs! oppsummerer i grunn denne konserten. Her bare kjøres det på fra start til slutt, og med en skjerm i bakgrunnen som spyr ut psykedeliske filmklipp, så blir konserten akkurat så effektfull som den bør være.
Om en ikke lar seg falle i transe, så blir mye av musikken litt for repetitiv og langdryg, og spesielt låtene Sleep Drifter og Rattlesnake er eksempler på dette. Sistnevnte, som er en av deres aller mest fengende låter, gnurer på i nesten åtte minutter, og det tar ikke så lang tid før melodien blir gammel i en livesetting. En rekke andre låter er også ganske anonyme i settet, mens noen låter, som The Lord of Lightning og Gamma Knife treffer meget bra. Publikum får også virkelig slått seg løs under Robot Stop, og herfra og ut er det en fantastisk stemning.

Dette var en fornøyelse å få være med på, og det aller meste klaffer under King Gizzard & The Lizard Wizards første norgesbesøk. Bandet levde absolutt opp til hypen og forventningene, selv om de til tider snubler litt i egne ben.