Foto: Therese Wangberg


Ellie Rowsell er en god frontfigur på flere vis. I tillegg til å være en fabelaktig vokalist og en habil rytmegitarist, utstråler hun trygghet og karisma fra scenen. Sammen med Joff Oddie (gitar og vokal), Theo Ellis (bass), og Joel Amey (trommer og vokal), utgjør hun det britiske bandet Wolf Alice. Det var dette bandet som skulle underholde de som hadde møtt opp foran Amfiet rundt kl.17 torsdag 9.8. Og la det være sagt med en gang, Wolf Alice innfridde!

De harver løs med Your Loves Whore. Trommeslager Joel hamrer løs på trommene, bassist Theo spretter energisk rundt med bassen sin, gitarist Joff spiller velvalgte ringletoner på sin Fender Jaguar, og Elli spiller akkorder og synger: «Don't you want take time and get to know me?». Det kan vi da godt, Elli, takk som spør! I den neste lille timen er det nettopp det undertegnede og resten av publikum skal gjøre: Bli bedre kjent med Wolf Alice.

I Lisbon insisterer Elli på å røyke noens mentolsigaretter. Og i tøffe You’re A Germ blir det “One, two, three, four, five, six, seven/You ain’t going to heaven (Eyes wide, eyes wide)/’Cause I’m draggin’you to hell.” Er dette powerpop eller indie? Nei, det er rett og slett mektig tøff rock’n’roll!
Don’t Delete The Kisses finner vi eksempel på noe av de elementene som er bra med Wolf Alice, nemlig dynamikk og kontraster i musikken. Vokalmessig veksler Elli mellom det mørke og det lyse. Her får hun virkelig vist hvilken god vokalist hun er og hvilket spekter stemmen hennes har. Hun drar skikkelig på i partier av låten. Et annet eksempel på nettopp dette er Space & Time. I Visions Of A Life synger alle I bandet med, og det er nesten rørende å se/høre. De fortsetter med Yuk Foo og når Ellie synger «You bore me to death» og bandet rocker avgårde, er det så langt unna sannheten man kan komme.

Wolf Alice er et band som tar seg godt ut på scenen. Gitarist Joff Oddie på publikums venstre flanke er kledd i svart, bassist Theo Elles til høyre er kledd i hvitt, mens Ellie har både hvite og mørke farger. I tillegg har hun og bassisten tøffe Doc Martens.

Siste låt i setter er Heavenly Creatures og da har bandet vært gjennom 12 låter plukket fra de to albumene de har gitt ut (My Love Is Cool (2015) og Visions Of A Life (2017)) pluss et par fra EP-en Creature Songs. På et sjarmerende norsk takker Ellie for seg og bandet, før hun tar seg en runde ned til publikum og hilser på. Wolf Alice har gjort en glimrende jobb med å få liv i publikum på Amfiet, og kan trygt trekke seg tilbake i sommersola.


Wolf Alice på Facebook.