Foto: Anna Lerheim Ask/Øya


Når Hollow Hearts spiller på Hagen, blåser det ganske friskt. Sånn sett passer det godt at åpningslinja i den første låten Parade går sånn: «I didn’t move here for the weather/for the wind that paint roses in my cheeks.” Vokalist Ida Løvheim begynner å le da hun synger den første strofen. Sikkerhetsfolkene ser bekymra opp på lysriggen som vaier i vinden, og ett og annet løv fyker gjennom lufta.

Into the City handler om den overveldende storbyen. Ida forteller at alle i bandet kommer fra små plasser. Akkurat nå holder bandet til i Tromsø. Denne fredagen er de ett av to Tromsø-baserte band som skal spille på Øyafestivalen. Heave Blood & Die er det andre.

De fortsetter med å framføre sin nye singel Leaving Day før den nydelig melankolske Down To The Wire som handler om å stå fast i livet. Her får vi både munnspill og vakre vokalharmonier. Red house handler om et rødt hus i Balsfjord og om menneskene som har bodd der. På slutten av låten får vi høre nydelige vokalharmonier når alle i bandet synger. Videre får vi «to låter som er en låt» i Trouble om damen som blir rådet til å holde seg unna trøbbel. Trøbbel i form av ungdomskjæresten.

Hollow Hearts består av Ida Løvheim (vokal, gitar, dragspel), Christoffer Nicolai Mathisen (diverse gitarer og vokal), Ida Karoline Nordgård (bass og vokal) og Mikael Pedersen Jacobsen (trommer og vokal). De har gitt ut ett album, Annabelle. Bandet framstår som dyktige og samspilte musikere. Hovedvokalist Ida Løvheim har en stemme som passer perfekt til americana-/countrystilen. Hollow Hearts er også gode historiefortellere enten det handler om et rødt hus i Balsfjord, forsmådd kjærlighet eller trøblete kjæresteforhold. Musikken er kanskje ikke utpreget original, men de framfører den med sjarme og utstråling i vindkastene på Hagen. Damene smiler når håret flagrer i vinden og bassist Ida Karoline ler og utbryter: "Eksotisk vær! " Til tross for det eksotiske været, tror jeg Hollow Hearts traff hjertene til mange av de som sto i mot vindkastene foran scenen på Hagen.


Hjemmesiden til Hollow Hearts.