Foto: Øivind Svendsen

Egentlig er det et stort paradoks at Heave Blood & Die er satt opp på den lille scenen Biblioteket. Som alle vet skal det være stille og rolig på et bibliotek. Hvis det er noe som ikke ligger til Heave Blood & Die er det å være stillfarne og rolige. Her snakker vi om fullt øs fra første stund.

Heave Blood & Die har høstet gode kritikker både for plater og konserter. De var med i P3s Urørtfinale i vinter og de fikk terningkast seks i Nordlys for sin opptreden på Buktafestivalen i Tromsø tidligere i sommer. Bandet er forresten fra Tromsø, og består av Karl Pedersen (bass og vokal), Kenneth Mortensen(trommer), Jonas Helgesen Kuivalainen (gitar), Mads Ystmark (gitar og vokal) og Marie Sofie Mikkelsen (synth). Heave Blood & Die har to album bak seg, og musikalsk beveger de seg i et hardrock-landskap som grenser over mot metal.

Bandet er bare tilgodesett med 20 minutter på Øya, uvisst av hvilken grunn. De vet uansett å utnytte sine 20 minutter. Energi er det som kjennetegner bandet live. De hopper og spretter, stage-diver og er kort sagt i konstant bevegelse. Publikum lar seg rive med og det oppstår en liten moshpit foran scenen. Alt skjer i god, gammel rock’n’roll-ånd og publikum virker å være fornøyde med det energiske showet Heave Blood & Die har gitt dem. Dette bandet vil nok figurere på mange festivalplakater de kommende årene. Vær da sikker på at Heave Blood & Die vil gi deg valuta for pengene med energi og spilleglede.


Facebook-siden til bandet.