Curtis Harding (34) fra Atlanta har en av de nye, store soulstemmene. Musikken hans har imidlertid like mye med rock og pop å gjøre, som med soulmusikk. Bortsett fra de to første låtene, var konserten på Amfiet-scenen bra, og etter hvert danset publikum.

Harding er veldig glad i å spille elgitar, iført like teite hippiesolbriller den andre gitaristen i hans dyktige band. Vokaleffekter og wahwahgitar ødela mye av de to første låtene: The Drive fra debutalbumet Soul Power og Go As You Are fra andrealbumet Face Your Fear (2017). Vokalen druknet i gitarlyden, og man skulle tro bandet prøvde å spille som The Jimi Hendrix Experience.

Heldigvis var vokallyden bedre på soulrockeren Drive My Car, der Harding spilte akustisk gitar. Publikum begynte å røre på seg under On And On, der han holdt seg til å spille tamburin og fikk vist fram sin fabelaktige falsett. En saxsolo krydret dette høydepunktet på en konsert som gradvis ble bedre.

Folk begynte å danse da de hørte den smektende gladlåta Till The End, og dansingen tok helt av på den småfunky The Other Side og topplåta Keep On Shining, som bød på herlige gitarriff. Han sang bare falsett på den intense soulballaden Wednesday Morning Atonement og avsluttet med førstesinglen fra fjorårets album - den fengende I Need Your Love, der vi også fikk en bass-solo.

Etter en ujevn start ble Curtis Hardings konsert riktig så bra, og hans herlige stemme og smittende musikk fikk etter hvert mange til å danse og smile.

Foto: Per Ole Hagen