Foto: Pål Bellis/Øya


«Det är alltid trevligt å vara i Norge!», sier Gustav Ejstes til publikum under konserten i Sirkus. Det er også hovedinntrykket til undertegnede: Dette var en trivelig stund med svenske Dungen.

Dungen spiller psykedelisk ladet musikk med en dose jazz og en dose prog i røra. De kan godt male ut lange progaktige låter, men de spiller også lettere og lysere komposisjoner. Alt i en fin mix. Gustav Ejstes er motoren i bandet. Det er han som skriver låtene, synger, spiller el-piano, orgel og trakterer fløyte av den tverre sorten. Bak seg har han bassist, gitarist og trommis.
En av de fineste låtene til Dungen er Ingenting är sig likt. Her spiller Gustav myke og jazzy pianotoner. Han fortsetter med fint pianospill på En gång om året: «En gång i himlen står vi still/Tyckte tiden gick långsamt/Sen tog vi tid och såg med våra egna ögon/Glädjen får aldrig vara för lång.»

Den lett bitre Panda røsker avgårde med heavy gitarspill og tøff tromming. Her er det nok historien til en forsmådd elsker vi får høre: «Alla har det inte lika bra som du/Jag tror du förstår för jag gillar henne med/Hur hon är - Ibland så blir hon arg/Hon var min, men det skiter du väl i?»

Så spiller bandet en røskelåt som får folk til å headbange. Det topper seg når Gustav kjører en lang tverrfløytesolo som ville fått Ian Anderson til å nikke anerkjennende. Til slutt får vi høre Du e för fin för mig. «Dette var da hyggelig», hører jeg en publikummer si når vi forlater lokalet. Han oppsummerer det hele bra. Dungen leverte rett og slett en hyggelig konsert på Sirkus.


Hjemmesiden til Dungen.