Foto: Şadan Ekdemir


Det var påfallende mange ungdommer foran scenen på Vindfruen da det 21-årige gamle stjerneskuddet Jorja Smith spilte der. Jorja holder seg innenfor soul- og R&B -spekteret, og har en aldeles fantastisk stemme. Hun har gitt ut ett album, og det heter Lost & Found. Jeg må bare innrømme at jeg ikke kjenner veldig godt til Jorja, og musikksjangeren hun beveger seg innenfor er ikke helt i min gate, men av og til kan det være greit å stille med blanke ark og et åpent sinn.

Ikke nok med at Jorja Smith har en overjordisk vakker stemme, hun oser av trygghet og selvsikkerhet på scenen. Ikke alle 21-åringer gjør det. Hun og bandet tar oss trygt og proft gjennom soullanskapet med låter som February 3rd, Goodbyes og den vare og fine Lifeboats. «So why do we all fall down/If there's a reason we can stay afloat?/And why do we watch them drown?/We're too selfish in the lifeboats:” Kloke ord fra Jorja! Hun har også puttet en coverlåt av TLC inn i settet, No Scrubs, og ungdommen danser og koser seg. Når Jorja spiller Blue Lights er det tilløp til allsang.

Mye av det Jorja Smith framfører er veldig fint, men etter hvert syns jeg låtene glir litt over i hverandre. Det kan jo selvsagt være fordi jeg ikke kjenner låtene godt nok, men det er i hvert fall det som trekker ned noe i settet til Jorja og bandet. Uansett er det ikke umulig at Jorja Smith har en stor musikalsk framtid foran seg. Hun dukker garantert opp på flere festivaler framover, og om du liker soul og R&B er det bare å møte opp.


Hjemmesiden til Jorja Smith.