Foto: Anna Lerheim Ask

Få artister kan sies å ha truffet tidsånden så til de grader som bergenseren Nicolas Pablo Muñoz har. Artisten, bedre kjent under navnet Boy Pablo, har siden musikkvideoen til låta Everytime gikk viralt, hatt en voldsom vekst. Nettopp hjemme fra sin første Nord-Amerika-turné, sto Øyafestivalen for tur, og det er liten tvil om at selvtillit er noe Boy Pablo og hans bandmedlemmer har tatt med seg fra det siste årets opplevelser.

Det hele starter med at bandet kommer dansende inn på scenen, og publikum responderer umiddelbart. Allerede tre låter inn vedgår hovedpersonen selv at han er sliten, og det med god grunn. Samtlige i bandet er med på å holde intensiteten oppe, og når låtene som spilles er så trivelige og dansbare som de er, så skal en være en rimelig kjip fyr for å ikke la seg rive med. Boy Pablo har fortsatt ikke sluppet et helt album, men allikevel er det en imponerende samling låter som presenteres. Det skal sies at en god andel av gitarsporene som føles som direkte kopier av den litt mer anerkjente Mac DeMarco, men det ser ikke ut til at noen bryr seg om det. Noen tomrom i settet fylles også opp med koselig allsang på Beat It, og Katy Perrys Roar som inkorporeres sømløst i låta Ur Phone. Litt billig, men segmentene varer kort nok til at det aldri blir noe annet enn morro.

Det aller meste klaffer, og låter som Losing You og Sick Feeling understreker at Boy Pablo er mer enn en one hit wonder. Når konserten rundes av med Dance, Baby! og en lur liten synthsolo føles konserten komplett. Gutta kan nok kanalisere selvtilliten og energien litt bedre noen ganger, og de er tett på grensen på for mye av det gode hva gjelder sceneakrobatikk. Selve kommunikasjonen med publikum halter også litt, men dette faller for det meste under kategorien koselig og sjarmerende.

Det ser ut til at bandet har vokst mye på det økte antallet konserter, og med tanke på at det fortsatt er tidlig i bandets karriere blir det utrolig spennende å se hvor langt dette kan gå. Boy Pablo skal i høst på turne både i Europa og Øst-Asia, og vi får håpe de ikke vokser for mye på den turen, for denne gjengen vinner mye på sin ungdommelige sjarm.