Australske Alex Cameron har spilt mye i Norge de siste årene, og blant publikum foran Hagen-scenen var det flere som sang med på tekstene. Musikken er enkel poprock, uten særpreg. Men live er han veldig dyktig og morsom.

Han sang bare fengende låter på sin tre kvarter lange konsert, kompet av fem musikere som inkluderte den utagerende saksofonisten Roy Molloy. Han er ingen stor musiker, men var mye i fokus. Cameron kalte ham sin businesspartner, og han fikk fortelle om sin hobby som er å gi karakterer fra 1 til 5 på alt mulig. Denne gang var det scenekrakken han satt på: 4,5!

Cameron spilte stort sett ikke gitar på sine åtte låter. De var hentet fra hans to album anno 2013 og 2017. Først fikk vi Studmuffin96 og til slutt høydepunktet Marlon Brando. Ellers er det verdt å nevne duetten Stranger's Kiss, som han på plate gjør med Angel Olsen. På Øya sang han den med sin kvinnelige keyboardist Holiday Sidewinder (sic).

Det var en hyggelig og godt besøkt konsert med en artist som aldri har vært mer enn på det jevne musikalsk sett, men som er en showmann av rang.

Foto: Sadan Ekdemir