Foto: Lars-Ove Håhjem


Sigrid spilte på Jugendfest allerede tilbake i 2014, jeg var ikke der den gangen, men jeg husker to år senere for da var ho koret for storebror Tellef under hans konsert på Ålesund Live i 2016. Enda to år senere, vi snakker nå om fredag 17. august i 2018, så headliner Sigrid Jugendfest i hjembyen Ålesund foran nærmere 13 000 tilskuere.

Til ellevill jubel entret Sigrid scenen, i anledningen med et fotballskjerf fra AaFK rundt halsen. Et skjerf ho forøvrig aldri kvittet seg med i den timen ho opptrådte, så her har nok laget som topper OBOS-ligaen en ny ambassadør for klubben, om dem ønsker det. Men nok om det.

Det var rett og slett umulig å ikke la seg bli revet med av Sigrid der ho sto på scenen, sammen med bandet sitt, smilende som alltid og med full innlevelse i alt det hun gjorde. At ho også fra første minutt fikk så mye tilbake allerede fra de fremmøte, både av allsang, dansing og kjærlighet gjorde nok sitt til at kvelden ble veldig spesiell for Sigrid også. Og det var nok flere enn bare Sigrid som trengte et sekund eller to for å komme seg igjen etter en ellevill Don't Kill My Vibe, og der tårene trillet så vakkert fra hovedpersonen selv, så var det som om dem like godt kunne kommet trillene ned mitt kinn også. Det var et sånt øyeblikk man virkelig blir stolt over å være ålesunder.

Når man er på hjemmebane slik som Sigrid var i går, så falt det seg helt naturlig at ho også namedroppet lokale bydeler og skoler som har betydd noe for henne, der både Nørve, Kolvikbakken og Fagerlia ble nevnt, selvsagt til stor jubel dette også. Noe annet ville vært helt feil.

Sigrid spilte de fleste, om ikke alle, låtene som vi nå kjenner så godt og konserten i går ble avsluttet av den seneste store hiten hennes, Strangers, som på nåværende øyeblikk har over 53 millioner avspillinger på Spotify. Responsen blant publikum var igjen helt enorm, som den hadde vært gjennom hele timen Sigrid hadde til sin rådighet. En time som står igjen som den perfekte hjemkomsten!