Foto: Alex Hoel

Mogwai er perfekt musikk i øretelefoner f.eks på lange togturer. Mange av låtene deres er lange og svevende, med sparsomme innslag av tekst/vokal. Noen ganger er de i den mørke delen av postrock- eller new wave-landskapet, nesten som The Cure uten vokal. Andre ganger, noe de beviste på Elvescenen, bikker de nesten over i støyrocken. Fellesnevnere for musikken til Mogwai er stemninger og dynamikk. Fra det vare og lyriske til det voldsomme, gjerne i samme låt. Mogwai er et rutinert band. De har gitt ut ni regulære studioalbum. De har lagd musikk til filmer, dokumentarer og tv-serier.

Skotske Mogwai startet opp med ønske om å være et gitarband. Det kan man godt skjønne, for de kjører med tre gitarer på mange av låtene live. Ellers byttes det litt mellom gitarer og synther. Mogwai øser over oss omtrent som regnet som kom ubønnhørlig ned fra himmelen i en del av konserten. Man blir frontalangrepet av lyd og lys, og det er helt vidunderlig! Det er et elegant og målrettet angrep gutta fra Glasgow utfører, og det funker minst like bra live som det gjør på plate.

Det virker som publikum i regntøy og sydvest koser seg med lydlandskapene til Mogwai. Kanskje det rett og slett passer bedre å høre dem i regnvær enn i sol? Det blir bare spekulasjoner, men fasiten er uansett at Mogwai gjør en bunnsolid innsats på Elvescenen foran en begeistret folkemasse.Hjemmesiden til Mogwai