Foto: Lars-Ove Håhjem


Lørdagen i Ålesund var av den våte sorten, der regnbygene kom og gikk gjennom hele dagen, noe som hadde ført til at ikke like mange hadde møtt opp på Jugendfest i 21-tiden denne lørdagskvelden som dagen før. Likefullt var det stor stemning da danske MØ kom på scenen og regnet hadde også tatt seg en liten pause, i alle fall de første 20 minuttene av konserten.

Jeg kjente ikke mye til musikken til MØ før hun satte i gang, men man ble raskt imponert av hennes sceneopptreden. Hun var livlig og ga mye av seg selv og det virkelig oste spilleglede fra både henne og resten av bandet. At musikken hennes dog var et stykke unna det som vanligvis settes på i hjemmet for så være, for det var en livlig start.

Ett stykke ut i konserten kom regnet tilbake og det var egentlig da MØ virkelig imponerte. For der andre artister ofte har en tendens til å gå en meter eller to lengre bak på scenen, så var MØ opptil flere ganger nede til publikum og sang. På en av låtene faktisk midt inne blant publikum og ble like våte som dem. Imponerende.

Dessverre ble konserten avbrutt etter ca 45 minutter for da ble vindkastene for sterke, MØ og bandet gikk av scenen og publikum ble, av sikkerhetsmessige hensyn, bedt om å trekke bort fra scenene. MØ hadde nok ca 20 til 25 minutter igjen av sin oppsatte spilletid da dette skjedde, men beklageligvis ble det aldri anledning til å ta igjen denne og konserten fikk en veldig brå slutt. Egentlig synd, for det MØ leverte før dette var bra.