Foto: Aleksander Eilertsen EspelidDet er sensommer, og etter en fantastisk varm juli har temperaturene stupt i det vi skriver skolestart og vel så det.

Når man da skal arrangere festival, bør man ha noen som varmer opp et forfrossent publikum - og der er kanskje Gabrielle det beste vi har.

Hun kom til Hvalstrandfestivalen etter en lang festivalsommer, med både en produksjon og et band som er velsmurt og sylskarpt. I rekkene finner vi Eiolf Seglem Ødegård og Syver Storskogen på keyboards, Håkon Sagen på stadiongitar og Stig Løberg Værnes på trommer.

Når Gabrielle også har laget noen av de mest energiske og allsangvennlige poplåtene vi har, sier det seg selv at både temperaturen og stemningen steg betraktelig i det ettermiddag gikk over i kveld på Hvalstrand Bad fredag.

Hun åpnet rolig med årets single Eg Lover, og så ble det bare en hitparade videre med Vekk Meg Opp, Ti Kniver og ikke minst Bordet som ble den første låten der et samlet festivalpublikum sto på tærne med hendene i været.

Gabrielle er kanskje den artisten som har den feiteste livepakken ute på de norske sommerfestivalene i år, med mengder av ledskjermer og et pyro-team som underbygget Gabrielles bombastiske og smittsomme popmusikk.

Således var Venter en visuell godbit midtveis, og ikke minst Mellom skyene og 5 fine frøkner som kom mot slutten der både musikk og scenekunst var i det kvalitative taket.