Foto: Aleksander EspelidØverst på plakaten for årets Hvalstrandfestival sto Europe, og selv om bandet har gitt ut seks album siden gjenforeningen i 2004 er nok det gjennomsnittlige norske festivalpublikummet mest kjent med det 32 år gamle The Final Countdown-albumet fremdeles.

Europe var annonsert til kl. 23.05 på lørdagskvelden på Hvalstrand Bad. Sent nok i seg selv, men da festivalen også opplevde et strømbrudd rett før konsertstart dro det seg nesten til 23.30 før Joey Tempest, John Norum og de andre kom seg på scenen i nattemørket i Asker.

Walk The Earth og The Siege var først ut fra svenskenes nyeste album Walk The Earth, men så var vi tilbake i 80-tallet med mer festivalvennlig materiale som Rock The Night og senere Carrie, Ready Or Not og Superstitious.

Europe er fremdeles et meget bra liveband, og de har også gitt ut flere glimrende plater de siste årene. Fra de fikk vi både Last Look At Eden, Hole In My Pocket og War Of Kings. Men det var de gamle låtene som fikk det som var igjen av publikum til å være med på leken, inkludert avslutningslåtene Cherokee og The Final Countdown foran et meget så glissent Hvalstrand Bad.

Men i det store og det hele virket Europe litt småtamme denne kvelden. Tempest sto på og gjorde jobben, mens resten var ikke helt "påskrudde", inkludert Norum som rota det fælt til i starten av Cherokee-soloen.

Et avkortet sett grunnet strømbrudd som gjorde at årets internasjonale headliner bare fikk drøye 50 minutter var også en nedtur for flere godt voksne rockere som nok kom til festival i Asker da Europe ikke har annonsert noen egen konsert på Rockefeller denne gangen.

Sikkert fest nok for nostalgikerne som fikk nærmest halve The Final Countdown-skiva, men nedtur for oss andre som har fulgt med hele veien.