Foto: Olav Werner Grimsby

Bob Walkenhorst har turnert i Norge i en periode på 32 år. Han startet med Rainmakers, fortsatte på egen hånd, før han nå turnerer med sin egen datter, Una Walkenhorst. Una var bare ett år gammel første gang hun var med pappa til Norge.

Nå står de begge på scenen på låven på Arnemoen Gard på Ringebu. Bob bedyrer at han selv kommer fra et lite sted i Missouri, så han kan godt kjenne seg igjen i det å vokse opp og bo på et sted som Ringebu.

Både Una og Bob har gitt ut soloplater, og nå kommer de straks med sin første plate sammen. Tittel: For Tomorrow. På konserten spiller de litt av Una sitt materiale, litt av pappa Bob sitt materiale, en håndfull Rainmakers-låter og flere fra den kommende plata. De trakterer begge akustisk gitar, i tillegg spiller Bob munnspill på noen av låtene.

De starter med tre låter fra den siste plata. Tittellåten For Tomorrow er først i rekken. Far og datter har stemmer som står utrolig godt til hverandre. Uten å fornærme pappa Bob, må vi nok si at Una har den vakreste stemmen av de to, men Bob synger som han gjorde i Rainmakers-dagene, og det er mer enn bra nok.

Når den første Rainmakers-låten, Lakeview Man, kommer, begynner man å høre spedt sang fra noen av de ca 80 tilhørerne: "The Lakeview Man is a wild man/Lives in the woods outside of town/Howls at the moon, listen if you can/And you might hear the Lakeview Man".

Get On The Bus handler om at flere må komme seg til valglokalene og stemme. Uten at de sier det direkte, er det nok rettet mot de som stemte på en viss president sist, og ikke minst de som ikke stemte i det hele tatt: "If last time you voted in fear/Get in the car/I know you've had some mighty lean years/Get in the damn car/Don't let the man poision your mind/I ain't your enemy and you ain't mine".

Så kommer en Rainmakers-låt til, Small Circles. Denne er det enda flere som synger med på, og Bob og Una gjør en fantastisk duett ut av den. Helt nydelig!

Før Afraid of the Rain forteller Una at hun har vært plaget med angst og depresjon hele livet. Afraid of the Rain handler om å være redd for å bli overmannet av regn og uvær i billedlig forstand: "Can't control the weather, though lord knows I may try/I just hope it stops pouring before the day I die". Det er tydelig at sangen betyr mye for Una og at det er følelsesmessig sterkt å synge den. Pappa Bob gir henne et klapp på skulderen etterpå og det er rørende og sterkt å se.

De går over i en mer rocka og lystig låt. Igjen er det en Rainmakers-låt de drar opp av ermet. Downstream rocker nedstrøms og vi møter bl.a Harry Truman og Chuck Berry på turen.

Etter 17 låter sier Bob og Una at de er ferdige. Det vil ikke publikum vite noe av, så etter en tur "backstage" bak en gitarkasse, bestemmer de seg for å gi oss to ekstranummer. Den første låten de tar, er en cover av et engelsk band som kalte seg The Beatles. Låten heter Revolution. Så avslutter de det hele med Spend It On Love fra den tredje plata til Rainmakers. Her blir det både allsang og taktfast klapping, og det markerer en fin slutt på konserten med Una og Bob på Arnemoen Gard.

Jeg må forresten si litt om Arnemoen Gard. Det er ildsjel og musikkentusiast Per Ove Hagestuen som har startet opp dette fine og intime konsertstedet midt i Gudbrandsdalen. Han har lagd et lokale med særpreg ut av låven på hjemgården som ligger i åsen over Ringebu. Her har han hatt artister som Susto, Franska Trion, Bjølsen Valsemølle og mye annet fint på besøk. For dere som befinner dere ikke altfor langt unna, vil jeg på det sterkeste anbefale Per Ove sin låve. Musikknyheter kommer garantert tilbake med flere rapporter fra Arnemoen Gard. Følg med!

Facebooksiden til Bob og Una.