Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Det San Francisco-baserte Blackgaze-bandet Deafheaven har ikke gjort det helt enkelt for seg selv når de nå reiser Europa rundt med sin bekmørke vegg av lyd. Kvintetten omtales ofte som genre-agnostikere. De spiller for hardt for vanlige rockere og for soft for metall-leiren. Ut i fra det har de på forunderlig vis, tiltrukket seg et til dels svært mangfoldig publikum. Så også i Oslo.

Når de i kveld inntok Rockefeller på sitt 4. (5?) besøk til hovedstaden, har de med seg ferske ”Ordinary Corrupt Human Love” i bagasjen les anmeldelse her. Det er naturligvis denne platen som dominerer kveldens sett, men også låter fra glimrende ”Sunbather” (2013) og ”New Bermuda” (2015) får plass i settet.

Vokalist George Clarke, som på scenen oppleves som en krysning mellom Sigurd Wongraven og Mike Patton, har tydelig giret opp gjengen sin. De er blitt mindre saltstøtter og oppleves som ”farligere” og spiller denne kvelden med ennå mer trøkk og tilstedeværelse enn tidligere. De leverer som ventet et høyt, tungt, presist og melodiøst sett – og du har i perioder bare lyst til å skrike med, som etter et litt for hardt karatespark der du minst ønsker det. Men av glede.