Foto: Ådne Evjen


Silver Lining har gitt ut én fullengder så langt. De har også en EP på merittlista. Albumet Heart and Mind Alike som kom tidligere i år, fikk gode kritikker. Her på Musikknyheter ga vi plata 8 av 10 på skalaen. Les anmeldelsen her.

Silver Lining befinner seg i americana- og countrylandskapet og det er ingen hemmelighet at de liker Gillian Welch og hennes musikalske partner og gitarist Dave Rawlings veldig godt. De to var faktisk grunnen til at bandet ble startet opp.

Selv om bandet er relativt nytt, er ingen av de fire medlemmene noviser innenfor musikklivet. To av medlemmene, Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth, er også med i Northern Belle og de to andre, Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen, har vært med i Rattlers. Northern Belle skal forresten spille på Arnemoen Gard senere i høst, så da er det bare å møte opp.

Silver Lining er et usedvanlig sympatisk band, både musikalsk og menneskelig sett. Foran et ikke altfor stort publikum, framsto de som dyktige musikere og fine folk som kommuniserer godt med tilhørerne. "For et sted!", utbryter Stine Andreassen fra scenen på låven.

De starter fint med Take Me If You Want Me. En fin kjærlighetsballade. De går rett over i Grey som er fra EPen I'll Be Waiting For You (In The Grey). "I am fragile", synger Live. Det kan godt hende, men Silver Lining spiller musikk som gjør godt for øregangene.

De fleste låtene de spiller er fra Heart and Mind Alike. Silver Lining tar oss gjennom nydelige vokalharmonier og fint gitarspill. Tre av medlemmene synger og spiller akustiske gitarer, det fjerde medlemmet, Bjørnar Ekse Brandseth spiller, bokstavelig talt, på mange strenger. El-gitar, dobro og pedal steel er noen av strengeinstrumentene han trakterer. Han gir lydbildet til Silver Lining en ekstra - spennende - dimensjon. I tillegg til at det er en nytelse å høre på, er det veldig gøy å se på når han spiller.

Etter det ordinære settet får publikum dem til å spille ett ekstranummer. Alle fire kommer fram på scenen med akustiske gitarer, unplugged. Låten de avslutter med, er Wayside av før nevnte Gillian Welch. Det passer helt perfekt, og publikum klapper fornøyd. Etter konserten var det anledning til å prate med bandet. Det vil jeg si er en av fordelene med litt mindre konsertscener, at det blir mer intimt og koselig og at man har anledning til å slå av en prat med artistene etterpå. Arnemoen Gard er et perfekt sted i så måte. Takk til Silver Lining for en fin og stemningsfull konsert!

Facebooksiden til Silver Lining.