Foto: Ådne Evjen

Kåre Indrehus har bare med seg gitaren og munnspillet sitt når han drar rundt på konserter. Det er et minimalistisk opplegg, men det funker. Han er imidlertid ikke minimalistisk når det gjelder å skrive og komponere; han har gitt ut to plater på to år, og den tredje kommer 18.januar 2019.

På scenen på Arnemoen, stiller han med mange nye låter. Han starter med å love Bot og bedring før han tar Husblues fra plata Å synge med hjertet i halsen. «Du vil berre ha litt kjærkommen fred, og ser det heile brenner ned». Her spiller Kåre munnspill i ren Dylan-stil. Dylan er forresten ikke en så dum referanse når det gjelder Kåre Indrehus. Kåre har en særpreget stemme akkurat som Bob, han spiller gitar og munnspill akkurat som Dylan gjorde mye av før han gikk elektrisk. Arnemoen Gard er ikke akkurat Greenwich Village, men lokalet passer likevel godt til et neddempet uttrykk som det Kåre gir oss.

En kunstners død handler om byråkrati og gjenstridige lensmenn når Kåre skal søke stipend. Så følger Hund som hobby som er en forsmak på den neste plata. Kåre forteller at han leste et intervju med en hundeekspert fra Drammen for mange år siden. Mannen uttrykte bekymring for hundeeiere som ikke er klar for ansvaret det er å ha hund. Ellers kan han fortelle at hans egen hund, Juni, spiller Bobby i videoen til låten. Litt filmtriks der, altså.Kåre er flink til å binde sammen låtene og fortelle bakgrunnshistoriene til tekstene. Han mener sjøl at det gir en ekstra dimensjon til låtene pluss at han får bedre kontakt med publikum. Flere ganger under konserten hører man at publikum humrer av Kåre sin underfundige humor og gode hverdagsbetraktninger.

Livet på landet er tittellåta fra den kommende plata, og handler om overgangen fra byliv til et litt mer ruralt familieliv. «Det er få som vil høre morsom mann med brun gitar», klager Kåre. Det er heller ikke lett å tilpasse seg et nytt liv, men man gjør sitt beste.

Helt til slutt i det ordinære settet, framfører Kåre Indrehus nok en ny låt. Det er den nydelige og vare Evig og for alltid. «Til og med kona mi likte den», sier han litt lakonisk.

Kåre serverer oss to ekstranummer før han tar kveld. Det er Vegansk vise og Under din paraply han gir oss. Førstnevnte er et humoristisk blikk på en kjøttmiddag med en veganer-kompis. Ting ble ikke helt som forventet, kan man si. Sistnevnte låt handler om en barnebursdag med en gjeng barnehageunger på pizzajakt i sukkerrus.

Kåre Indrehus har gitt oss farlige fantasier, bestevennsblues, skumle trekantdrama og et innblikk i livet i en småbarnsfamilie. Han har fått oss til å humre og han har gitt oss ettertanke denne lune kveldstimen på Arnemoen Gard. Mer enn det er det vanskelig å forlange på en lørdagskveld.

Sjekk ut facebooksiden til Kåre Indrehus