Ildsjel, metal-entusiast og primus motor Morten Thøring (bildet over), har nærmest på egen hånd drevet festivalen Til Dovre Faller i flere år. I år hadde festivalen ny plassering på Trolltun gjestegård, 750 m.o.h. Med høye fjell, trolske omgivelser, utstoppa dyr på veggene og skodde i morgentimene, var dette nærmest den perfekte plassen å ha en metal-festival på.

Thøring har tatt inn band fra Canada, Nederland, Tyskland, Finland og Danmark i tillegg til den norske kvoten. Til sammen hadde han satt sammen et spennende og vidt program til noe han selv kaller en undergrunnsfestival på lille Dombås. Festivalen går over tre dager, og de kanskje mest kjente personlighetene var to opprinnelige medlemmer fra bandet Saxon, Graham Oliver og Steve Dawson. De har rett og slett kalt bandet Oliver/Dawson Saxon.

Ellers er publikum fra hele verden. Det er nordmenn, dansker, finner, tyskere, italienere og øst-europere på festivalen. Mannen som antagelig hadde reist lengst for å dra på festival, var Matt fra Australia (bilde under). Han kunne fortelle at han på sin europatur sammen med kona, hadde lagt inn festivalen på Dombås på programmet. De skulle etterpå videre til den store metal-festivalen Never Surrender i Berlin.Det Morten Thøring har fått til med denne festivalen er intet mindre enn fantastisk. Festivalen har fått et internasjonalt ry, og med sitt brede kontaktnett har Thøring muligheter til å hente inn spennende artister fra metal-miljøet verden over. Ellers hersket det en rolig og gemyttlig stemning under hele festivalen. Sånn blir det gjerne når dedikerte musikkfans møtes for å høre på sin musikk. Og til metal-fans som ennå ikke har vært på Til Dovre Faller: Book dere inn til neste års festival allerede nå!


Facebook-siden til festivalen