Foto: Terje Dokken

Godt arbeid lønner seg, for etter å ha besøkt Oslo for første gang med en konsert på Elm Street i 2010, har sørstatsrockerne Blackberry Smoke nå tatt steget via tre Rockefeller-konserter til Sentrum Scene.

Nå var det ikke pr. definisjon utsolgt, men et godt besøkt Sentrum fikk se en kvintett i superslag torsdag, der de serverte rundt halve Find A Light og ellers et fornuftig utvalg fra sine foregående plater.

Charlie Starr er og har alltid vært bandets fokuspunkt. Ikke den råeste frontmannen der ute, men en bunnsolid musiker med et utømmelig lager av sjangerkorrekte gitarskills og en stemme som "selger" Blackberry Smoke sine låter akkurat slik han skal.Der har de også et solid lager etter hvert, for på konserten i Oslo fikk vi ferske favoritter som The Crooked Kind, Medicate My Mind, Run Away From It All og Flesh And Bone sammen med eldre godsaker som Six Ways To Sunday, One Horse Town, Waiting For The Thunder, og Let It Burn.

Blackberry Smoke har spilt mye sammen, og man skal i alle fall ikke beskylde bandet for å spille låtene sine for fort i liveformatet. Trommeslager Brit Turner har "all the time in the world" i grooven sin, mens bassist Richard Turner ligger godt bakpå. Sammen er de motoren i bandet som humper og skrider behagelig, men så absolutt tøft fremover.

Starr tok de aller fleste soloene, og var den ubestridte midtspissen under konserten, men gitarist og vokalist Paul Jackson er likevel viktig for soundet med køntri-vennlige koringer i high pitch grunntone i de "bygdevennlige" harmoniene Atlanta-bandet produserte i nesten to strake timer på Sentrum Scene torsdag.

Kanskje var konserten 10-15 minutter for lang med jampartier som i alle fall ikke var for korte, men det var stort sett kvalitetstid hele veien fra et band som har en bunnsolid bunke med plater å spille fra etter hvert.