Foto: Marius Mada Dale

Siste konsert på The Posies' norgesturné ble skjemmet av lengre pauser pga feil på Ken Stringfellows utstyr. Han har slekt på Jessheim og er mest kjent her for å ha sunget i det norske rockebandet The Disiciplines og duett med Lise Karlsnes i Briskeby.

Stringfellow har merkbart god kjemi med sin gitarist- og låtskrivermakker i Posies siden starten i 1987: Jon Auer. Også han spiller gitar, og de deler ofte på vokalen, som på åpningslåta Dream All Day. Dette var litt av en energiutladning, med fuzz på gitarene, hopp og sprett.

Men så sluttet Stringfellows gitarforsterker å virke, og det tok fem minutter før man fikk koblet opp en ny. Etter dette tok det lang tid før stemningen tok seg opp igjen, tross topplåter som Any Other Way og balladen Please Return It. 90-tallsalbumene Amazing Disgrace og Frosting on the Beater dominerte settlista. Sistnevnte feirer 25-årsjubileum, og platas rytmeseksjon er nå tilbake i Posies: Mike Musburger (trommer) og Dave Fox (bass).

Ken Stringfellow fikk nye problemer med gitaren foran You Avoid Parties, som han og Jon Auer framførte som duo stående på scenegulvet. Da de andre entret scenen igjen, viste det seg at bassisten hadde røket en streng. Rart at han ikke byttet den mens han var backstage!

Men Ken og Jon var flinke til å holde stemningen oppe i de ufrivillige pausene som oppsto gjennom hele konserten. De brukte humor og spite snutter av andre låter på en ironisk måte. Vi hørte bl.a. Sweet Home Alabama flere ganger, Peaches & Herb-hiten Reunited, The Joker, Paradise City, Another One Bites The Dust og Waterfalls.

Heldigvis fikk vi også to seriøse Big Star-hyllester. Ken og Jon er fans av dem og spilte med originalmedlemmene Alex Chilton og Jody Stephens i en årrekke. På John Dee var klassikeren September Gurls ekstranummer, og i hovedsettet fikk vi I Am The Cosmos, som er solosinglen til Big Star-gitaristen som døde ung: Chris Bell. Det var Jon Auer som sang disse, akkurat som på Down On The Farm-festivalen i 2007, som han nevnte.

Anne Lise Frøkedal fra oppvarmingsbandet I Was A King sang duett på to låter: powerpop-perlen Licenses To Hide (med Ken på elpiano) og The Glitter Prize. Begge er hentet fra Blood/Candy (2010). Posies spilte faktisk ingenting fra sitt nyeste album, som kom i 2016.

Stemningen tok seg opp på slutten med favorittene Everybody Is A Fucking Liar, Flavor of the Month og Solar Sister. Ken Stringfellow hadde feiret 50-årsdagen sin i Oslo sist uke, og før ekstranumrene fikk Jon Auer oss til å synge bursdagssangen. Og konsertens gode avslutning inkluderte I May Hate You Sometimes og Precious Moments. Men dessverre ikke den glimrende Ontario, som de vanligvis avslutter med.