Foto: Per-Otto Oppi Christiansen


U-FOES slapp debutalbumet WHITEOUT i slutten av oktober, men først i går kveld spilte bandet releasekonsert på John Dee.

Med trommesettet og Peter Rudolfsen i midten av scenen plasserte vokalist Anders Voldrønning og gitarist Marcus Forsgren seg på hver sin side, tett opp mot scenekanten. Et hvitt backdrop omtrent midt på den allerede lille scenene på John Dee gjorde konserten enda mer intim enn konserter i lokalet allerede er.

Det hvite backdroppet ble forøvrig utnyttet svært effektivt med en projektor som leverte perfekt timet lys- og bildeshow, signert Joffe Myrvold, som gav låtene og konserten en ekstra visuell dimensjon. At noen tør å utfordre rammene på John Dee og gi en ekstra dimensjon på konserten på denne måten er gøy.

Lys- og bildeshowet var også med på å gjøre konserten mer interessant enn den gjerne ville vært uten da ingen av de tre på scenen gjør så fryktelig mye ut av seg. Forståelig nok med tanke på musikkens intensitet.

Det seige riffet på åpningslåta Ice Queen vibrerte seg dypt inn i ryggmargen på de fremmøtte, noe som skulle vise seg å være en gjentakende reaksjon gjennom hele konserten.

Med lyden satt til 11 føltes de mange store riffene som jordskjelv dypt i sjelen. Selv uten bass dirret de mørke tonene langt ned i mellomgulvet.

Av konsertens høydepunkter var No More No More og Lies Refined a Thousand Times med Rudolfsen og Forsgrens knallharde og fengende groove akkompagnert av den gåsehudfremkallende vokalen.

Mektig har sjelden vært en mer passende beskrivelse enn det var med Voldrønnings vokal denne kvelden. Selv etter 20 år som vokalist er det ingenting som tyder på at råskapen skranter, heller tvert om.

Dessverre druknet vokalen raskt på de roligere partiene, overdøvet av de tordnende trommene og hårete riffene.

Avslutningsvis dro U-FOES like godt i gang to coverlåter, først Nirvanas Breed og deretter Search And Destroy av The Stooges. Gøy at bandet tar to solide låter og gjør dem til sine egne slik de gjorde, men at konserten ble avsluttet med to coverlåter føltes noe antiklimatisk.

Til tross for enkelte skår i gleden er det umulig å være apatisk til en konsert som denne. Fra første låt røsket bandet tak i samtlige fremmøtte etter kragen og kastet oss i gulvet, om igjen, og om igjen.

Har du mulighet til å oppleve dette bandet live er det bare å møte opp for denne konserten satte lista høyt for konsertåret 2019.