Den nye festivalen Interstate Oslo Americana Weekend 19 holdes over to dager på Pokalen, Vulkan Arena og Smelteverket. Toppnavnet på fredag var Ashley Monroe, som ellers er kjent som medlem av stjernetrioen Pistol Annies. Hennes 4. studioalbum, Sparrow (2018), er nok den beste av soloplatene til de tre jentene, som ellers teller Miranda Lambert og Angaleena Presley. Og hun har den klart beste stemmen, med en herlig vibrato.

32-åringen fra Knoxville spilte solo, noe som både kan være en fordel og ulempe. Fordelen er at tekstene kommer mer til sin rett. Men det var det ikke på Vulkan Arena, der et titalls fulle, unge fans foran scenen ropte på sine favoritter hele tida, snakket under låtene og filmet mens de veivet med mobiltelefonene. Ashley taklet dem godt og prøvde å behage dem med å spille låter hun ikke hadde på settlista. Det skal også sies at det var lite applaus i resten av salen.

Uansett ga Ashley Monroe oss noen av sine beste låter fra hele karrieren, samt coverlåtene Edith Piafs La Vie en Rose og Gram Parsons' Hickory Wind helt til slutt. Jeg fikk gåsehud av å høre henne synge dem! Sterkt var det også å høre henne synge om sitt eget liv på de første sangene: Hands On You, hiten Hard On A Heart, Mother's Daughter og Like A Rose.

Hun har utstråling og et smil på lur, og fortalte om flere av låtenes bakgrunn. She Wakes Me Up ble skrevet til tv-serien "Nashville", Heart Like Mine skrev hun sammen med Miranda Lambert, som fikk en hit med den, og hun kalte sin rocka solohit Weed Instead Of Roses "ganske rå".

Ashley Monroes første norgeskonsert var god. Men jeg håper hun kommer med band neste gang - et som overdøver det pratende publikumet. Noe ensformig blir det jo også når hennes akustiske gitar er det eneste instrumentet.

Foto: Julia Marie Naglestad