Darling West blir bare bedre og bedre, med konserten på festivalen Interstate Americana Oslo Weekend 19 som foreløpig høydepunkt. Foran et stort, lyttende publikum spilte trioen sine beste låter og to nye som virkelig lover bra. Mari Kreken skrøt av publikum, i kontrast til elevene som på en nylig ungdomsskoleturné hadde neglisjert dem.

Ekteparet Mari (vokal, gitar) og Tor Egil Kreken (gitar, bass, banjo, koring) har også en herlig spøkefull tone sammen på scenen. Det gjør det til en hyggelig og varm opplevelse å se dem live. For tida medvirker Christer Slaaen på gitar, banjo, keyboards og koring, mens Thomas Gallatin spiller trommer. Dessuten er alle glimrende musikere!

De fleste av låtene var hentet fra fjorårets album While I Was Asleep, som også er deres klart beste. På den fengende After My Time fikk vi tostemt sang fra Krekens, og Mari dro en munnspillsolo. Den mørke balladen Traveller viste dem fra en mollstemt side. Og vi fikk vindunderlige, trestemte vokalharmonier på The Sweetest Tune og Dover fra 2016.

Darling West imponerte faktisk like mye på de to nye (og fengende) låtene som hadde premiere på festivalen. Can't Help It var florlett softpop à la California, mens Make It Last bød på intrikat gitarspill. Nå gleder jeg meg allerede til neste album!

De avsluttet med to lange låter, hvorav den siste, While I Was Asleep, ga dem velfortjent trampeklapp. Den har en genial tempoøkning, før tempoet senkes og så økes igjen. Det hele endte med en herlig gitarduell. Darling West er etter min mening et av Norges beste liveband akkurat nå.

Foto: Johannes Andersen