32-åringen fra Ohio begynte og sluttet glimrende på det som var avslutningskonserten til festivalen Interstate Americana Oslo Weekend 19 (som ble en publikumssuksess). Han slo gjennom i 2016 med sitt 2. album Silver Tears og holdt året etter en fantastisk solokonsert på Buckleys i Oslo.

Aaron Lee Tasjan spilte poprock på fjorårets album Karma For Cheap, hvor referansene til Ryan Adams' musikk er mange. Han spøkte da også med dette på denne konserten hvor han stilte med bassist og trommis. Til tider snakket han for mye mellom låtene (historien om LSD, Twitter og Peter Frampton var tullete og altfor lang). Men han var også morsom, ironisk og direkte (moro å høre om da han kjøpte salat i Mathallen).

Han startet med den ti minutter lange The Dangerous Kind fra debutalbumet i 2015. Det er en slags bluesboogie à la John Lee Hooker og har tøff tekst. Tasjan sang praktfullt og tok noen dansetrinn under sine mange gitarsoloer. En av dem hadde et psykedelisk parti der lyden ble stereopanorert fram og tilbake. Faktisk var The Dangerous Kind et av de største høydepunktene på hele festivalen!

På den hardtslående balladen The Truth Is So Hard To Believe sang Tasjan unisont med bassisten i refrenget. Her fikk vi enda en rå gitarsolo. De neste låtene var popaktige, med Songbird som høydepunkt. Her låt gitaren hans virkelig vindskeivt. Den lange balladen Memphis Rain ble introdusert med en artig, selvopplevd historie fra Memphis. Den og to andre sanger framførte han ved elpianoet.

Akkurat idet konserten var begynt å bli småkjedelig og for pen og pyntelig, slo han til med countryrockeren Get Gone fra debutplata. Her gikk gitarsoloen veldig fort! Stor var også avslutningen med rootsrockeren Ready To Die, som begynner som blues og har dystre og truende stemninger. Vi fikk også partier med "motorik beat" à la tyske Can og lange gitarsoloer der han poserte. Disse 11 minuttene føltes ikke for lange!

Aaron Lee Tasjan leverte en variert konsert der han framsto som gitarhelt. Mindre prat og poplåter ville ha gjort den enda bedre. La oss håpe at hans neste norgeskonsert varer mer enn 70 minutter.

Foto: Johannes Andersen