Foto: Ådne Evjen


Det kritikerroste bandet Spielbergs som nettopp har sluppet albumet This Is Not The End, spilte i den lille salen i Olavshallen på fredag. Det gjorde de akkurat så proft og tett som man kunne forvente av den relativt rutinerte gjengen.

De åpnet settet med åpningslåten på plata, Five On It. I tillegg til de tre faste medlemmene, hadde de med seg en mann på keyboard. Spielbergs spilte rutinert og godt, og vi fikk høre flere av låtene fra debutalbumet, som Distant Star og Bad Friend. De spilte også låten som antagelig har det største hit-potensialet: 4AM.

Det virket som publikum, som var litt reserverte i starten, etter hvert fikk øynene opp for hva som bor i bandet. De ga jernet i den halvtimen de spilte, og dette var en bra start på en turné som tar dem rundt i Norge i tillegg til en svipp innom Storbritannia. Det er ingen grunn til at ikke britene skal trykke bandet til sitt bryst, for Spielbergs har kvaliteter som skulle tilsi at de har appell langt utover landegrensene. Det skal bli spennende å følge dem framover.


Sjekk ut vår anmeldelse av debutplata til Spielbergs.