Foto: Ådne Evjen


Spielbergs står foran en kort, men intens turné til Storbritannia f.o.m førstkommende mandag. De spilte forrige helg på Trondheim Calling, og nå var turen kommet til Oslo og Revolver. Revolver var sild-i-tønne-full. Det lille og intime lokalet var klar for Spielbergs, Spielbergs var klar for Revolver og publikum.

Som i Trondheim, startet de med Five on it, åpningslåten fra det nye albumet. Så fulgte Distant Star, You All Look Like Giants, og Bad Friend. Alle fire er av det kjappe og harde slaget, og da passet det bra at de tok låten McDonald’s (Please Don’t Fuck Up My Order) etter de fire kjappe. Låten er en av de lange, mer dvelende låtene, og gir et greit brudd med kjapp-låtene.

Etter dette introduserte bandet en ny låt som virket ganske lovende. Om jeg forsto det rett, heter den Oh No.

Etter ni låter var det slutt. Da hadde Spielbergs jobba og svetta og virkelig gitt jernet. Musikken deres er kanskje ikke spesielt original eller nyskapende, men de har en herlig energi og arbeidsmoral på scenen. Publikum virket å være godt fornøyde, og Spielbergs kan trygt slippes løs på britene. Det er bare å ønske dem lykke til på ferden!

PS. Oppvarmingsbandet Tape Trash gjorde en habil opptreden. Energisk og gitarbasert musikk det også.