Foto: Jeanett Løland Økland

Et lite år etter at Cancer Bats slapp sin siste fullengder helt uten forvarsel på eget label, sto endelig Cancer Bats igjen på en norsk scene. The Spark That Moves var en enormt gledelig overraskelse for fansen, og viste så til gangs at Cancer Bats fortsatt er et av de fremste bandene i sin sjanger. At deres musikk også lar seg overføre til scenen er kanskje årets minst kontroversielle påstand.

Cancer Bats har altså en stadig voksende katalog å plukke låter fra, og med en svært godt sammensatt setliste, fikk de fremmøtte se et blodtight og rutinert band som leverte varene fra første sekund. Låter som Bricks & Mortar, Butterscotch som gled sømløst inn i fantastiske Hail Destroyer, samt deres siste singel Inside Out traff spesielt godt. Litt kluss ble det under deres cover av Sabotage, hvor bandet ikke klarte å synkronisere seg helt i starten av låta. Heldigvis ble det reddet inn med noen treffende kommentarer og en ekstremt solid fremføring av låtens siste del.

Foto: Jeanett Løland Økland

Ettersom Oslo var siste stopp på en lang Europaturné, er det naturlig at bandet viser et visst rutinepreg. Det er forståelig at bandet ønsket å ha en tidlig konsertstart med tanke på at Cancer Bats kjører alt utstyret til Belgia i skrivende stund, men konsekvensen av det hele blir følgelig et edruelig Oslopublikum som ikke gjør stort mer enn å observere. Et litt mer insisterende band kunne nok gjort en forskjell her, og selv om det er komfortabelt på scenen, skulle man gjerne sett at vokalist Liam Cormier tok seg en tur ned på gulvet.

Konserten bar i det hele tatt preg av at det var søndag kveld. Bandet låt upåklagelig gjennom hele konserten, og en håndfull på gulvet la ned en hederlig innsats, men sett under ett minnet konserten litt for mye om en god sjarmøretappe heller enn det kaoset man ønsket seg.