Foto: Oddbjørn SteffensenDet vanker høye forventninger i minuttene legendariske Elton John skal ta fatt på sin to timer og førtito minutter lange avskjedskonsert i Bergen. En så lang setliste er selvfølgelig for de som virkelig er fans av den 72 år gamle artisten, og alle de fremmøtte fikk nok minst én av sine favorittlåter servert i løpet av kvelden. Selv hadde undertegnede klart seg helt fint med en time kortere konsert uten å savne noen låter, men det er jo hyggelig med innstillingen at alle skal få.

Nesten gjennom hele konserten, fra festen starter med Bennie and the Jets til det hele avsluttes med Goodbye Yellow Brick Road, akkompagneres Elton og bandet hans av mimreverdige filmer og bilder på storskjermen både bak dem og på siden av scenen. En fin touch, som også føles nødvendig, for der skjer jo strengt tatt ikke nok på scenen til at man hadde klart å holde publikum interessert så lenge uten noe mer stafasje. Og det er jo kanskje heller ikke så rart med et band hvor flertallet av medlemmene for lengst har bikket AFP-alder. De spiller trygt og solid, uten at det kan sies at de utfordrer seg selv i noe særlig grad. Elton John selv tar seg et par spaserturer rundt på scenen, og han ser jo ikke akkurat sprek ut. Men gi den mannen en pianokrakk og en Yamaha-flygel, så fremviser han en energi og spilleglede fra en annen verden.

Om det er en litt rolig og tilårskommen gjeng på scenen, eller ærefrykt og følelsen av et kommende savn som gjør at publikum er så stille og rolig vites ikke, men aldri har jeg opplevd et så dødt publikum som i kveld. Samtidig ser det ut til at de alle fleste virkelig koser seg, spesielt under høydepunkter som I`m Still Standing, Saturday Night Is Alright For Fighting og det første ekstranummeret Your Song. For undertegnede er det musikalske høydepunktet når bandet er gått av scenen og bare Elton og perkusjonist Ray Cooper står igjen for å fremføre litt mer ukjente Indian Sunset, en hyllest til native amerikanere. Det er rett og slett en minnerik opplevelse.

Når alt kommer til alt, har vi fått servert det man forventer av Elton John. Uttallige hits, glitrende pianospill, showmanship og antrekk og solbriller med glitter og stas. Vi kan gå hjem fornøyde og vel vitende om at vi fikk være til stede under avskjedsturnéen etter en levende legende som har vært på veien i godt og vel 50 år. Kanskje har det ikke vært en veldig spennende kveld, men en fin opplevelse tror jeg alle er enige om at det var.