Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Artisten Ruel har på kort tid markert seg som en av Australias nye, store stjerner. Med sin følelsesladde stemme og unge alder (17), ser mange på ham som et friskt pust blant populærmusikken som er dominert av pop-tenåringsidoler. På Piknik i Parken 2019s første dag fikk vi se stjernen sjarmere det norske folk for aller første gang.

Lenge før konsertens start, står allerede en håndfull ivrige tenåringsjenter helt foran ved gjerdet og synger. For mange er Ruel kanskje den neste Bieber, Mendes- hvem vet? Det er derfor store forventninger til hva Ruel kunne gi oss. Bandet går på og dundrer i gang en slags tøff intro som setter stemningen, med Ruels navn blafrende på skjermen i bakgrunnen. Åpningen glir inn i første låt, og Ruel går inn på scenen, spillende på luftpiano.

Noe av det første man legger merke til er hvor scenevant han er. Ruel danser og koser seg mens han treffer de vanskelige tonene like godt hver gang. Dette holder seg stabilt og godt gjennom hele konserten.

På hitlåten Golden years skriker publikumet av glede foran. Dette er det de har ventet på. Det mest overraskende er hvor mye bedre liveversjonen høres ut enn studioversjonen. Bandet, som består av en trommis og en på keyboard, blir det lille ekstra som gjør en stor forskjell på sangkvaliteten. Bandpreget endrer det som høres litt ut som generisk listepop i studio til en mer levende låt. Sammen med Ruels energiske fremførelse, var dette derfor et sterkt øyeblikk.

Dette er en trend som repeteres igjen og igjen, for det gode. Han knaker til enda en hit, Not Thinkin’ Bout You, og har publikum enda en gang i hånden sin.

Han presenterer en ny låt (Het den «Wealthy»?) som ikke er utgitt enda. Den bærer et sterkere soulpreg og viser Ruel fra sitt sterkeste. Stemmen er ren og uten effekter. Det er en fryd å høre på.

Senere drar han frem gitaren og det blir nok en gang liv og røre.

Ruels opptreden på Piknik i Parken var en god start på hva som sannsynligvis vil bli en fantastisk karriere. At han valgte å besøke Oslo denne nokså grå og regntunge formiddagen var derfor en mulighet til å se ham på sitt ferskeste.

På tross av at opptredens sterke kvaliteter, er den fortsatt i begynnerstadiet. Det er kanskje å ta litt hardt i, for Ruel er på ingen måte en amatør. Allikevel manglet opptreden litt mer trykk og wow-faktor. Bandet gjorde jobben sin, hørtes bra ut, men det var det. Med et bredere repertoar og variasjon i låtene, vil dette sannsynligvis bedres med tiden.

Vi gleder oss til neste gang!