Foto: Stian Schløsser Møller

Et helt fotballag med to innbyttere stiller på scenen denne ettermiddagen på siste dag av Piknik i Parken. «Fotballaget» heter Jaga Jazzist, og de stiller altså med 12 mann og en dame på laget. Kanskje er akkurat det forholdstallet litt betegnende for kjønnsfordelingen på årets PiP-fest. Det har vært en smule debatt om akkurat det, men akkurat den debatten skal vi la ligge.

Jaga Jazzist har satt seg fore å gi oss en gjennomgang av albumet A Livingroom Hush. De går løs på oppgaven med liv og lyst. De forteller hvor fint det var å komme sammen igjen og hvor fort de fant tonen etter noen års pause. Man kan merke at de er ivrige og spillekåte.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har noe nært forhold til bandet. Det man imidlertid ikke kan unngå å høre, er at disse folkene kan spille, de er fabelaktige instrumentalister alle som en. Man blir også imponert over at de greier å sy alle delene sammen til en helhet der alle får plass til å boltre seg.

Musikken ligger i jazz/avantgarde-spekteret et sted. Noe er groovy, dansbart og opp-jaga (sorry!), andre sekvenser er mer innoverrettet og meditativt. I det hele tatt er det en koselig stemning som råder rundt Petrus-scenen. For undertegnede blir det aldri stort mer enn koselig, men det er sikkert fordi jeg ikke har hørt nok på bandet. De skal uansett ha for innsats og pågangsmot. Og selvsagt for teknisk briljanse.


Facebook-siden til Jaga Jazzist