Foto: Lena Vesselinova Lakselvhaug


Med en basslinje man kjenner dirre i ryggmargen, grove tekster og energiske beats, har Sushi X Kobe markert seg som et viktig element på dagens hiphop-scene. I dag står de på solfylte Jongscenen på Kadettangen. Med seg har de sin trofaste og dyktige DJ, FAKETHIAS, som har produsert mange av låtene og deres siste album.

Albumet, Døden Lever Lengst, fikk gode anmeldelser fra både Dagbladet og Gaffa, og man skjønner fort hvorfor når de setter i gang konserten. Med de groveste tekstene man kan finne, er det en slags frihetsfølelse å være med på konserten deres. Å skrike tekstene så høyt man kan og legge all moral på hylla, er det nærmest et privilegium å bli frelst. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette ble en av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt på lenge.

Som gjest på scenen, hadde de med seg kompisen sin, nemlig artisten Charlie Skien. Sammen danset de og spilte låten Skyller Ned, som har nesten 70 000 avspillinger på Spotify. Lurer nesten på om det er meg som er alle de 70 000, ettersom hvor fengende låta er. Gutta avslutter med et nervepirrende besøk på scenens bygg, når Emir klatrer opp på stillaset og avslutter dagens fest der.

Med den gode stemningen som hadde lagt seg over festivalområdet, ølen som allerede blitt drukket opp, svetten som trengte seg gjennom alle lag av klær og tinnitusen på vei, var deres tre kvarter over.

Sushi X Kobe var et riktig bra booking av Kadetten. De varmet opp alle som hadde samlet seg for å feste sammen. Publikum tviholdt på intensiteten og herligheten og det gikk begge veier.

De var sett, de var hørt, de var satt pris på. Gutta fra Bergen leverer igjen, og drar videre til Danmark, hvor de skal spille på Roskildefestivalen, i år som i fjor.