Foto: Lena Vesselinova LakselvhaugNavnet står ikke med størst skrift på festivalens plakater, men hun viser veldig tydelig at hun er stor; måten hun fanger publikums oppmerksomhet og tviholder på den, er beundringsverdig. Med god flyt fra låt til låt, til og med lange outros, jammer på scenen og andre overraskelser.

Etter kluss i timeplanen på Kadettangen, kom endelig Little Simz på scenen. Med seg hadde hun sine flinke bandkamerater, en produsent/DJ, en trommis, en keyboardist og en megafon på første låt. Hun skulle bli hørt, og det ble hun.

Kjemien mellom Simz og publikum er ubeskrivelig, spesielt under sangen Woundz hvor publikum fylte inn refrenget med sine herlige stemmer. Settet hennes innebar i stor grad låter fra det nye albumet GREY Area men også en del gamle godlåter. God Bless Mary er en så ydmyk og estetisk låt som var dedisert til hennes nabo som aldri klaget over lydnivået hennes.

Artisten tar ingen snarveier, hun leverer hvert eneste ord med presisjon. Hun har ekstremt skarpe ordspill, og grunnen til at de kutter så dypt, er fordi man føler at ingenting er pyntet på. Hun imponerer gang på gang; måten hun rappet, sang og leverte på var helt utrolig. Jeg snudde meg ofte til de jeg var med og vi gapte sammen. Vi nærmest måpte når hun tok frem bassen i sin jam-session og hun imponerte senere med en følelsesladd gitarsolo.

Hun leverer en så ekte og nydelig opptreden og jeg merket tårer trillet nedover mine, og mange andre sine kinn på Selfish. For å være en person som hverken danser, gråter eller blir inspirert av andre, klarte Simz å få til alle tre følelsene - samtidig.

Som en ivrig og langvarig fan av hip-hop ble jeg blåst vekk av hennes opptreden. Little Simz har mye nytt å by på i denne verdenen, og det fikk hun viste på scenen. Ikke bare inspirerer hun alle i publikum (overhørte en vennegjeng stod forrest og si "Ååå, nå vil jeg også dra hjem og lage musikk! Håper naboen min ikke har noe imot mitt bråk." men hun baner vei for kvinner i en mannsdominert sjanger.

Little Simz kommer på nytt norgesbesøk i november, og da anbefaler jeg alle å dra.