Foto: Lena Vesselinova Lakselvhaug


Cardi B danser seg ut på Jongsscenen litt over klokken ti på tirsdag, til sin aller første norgeskonsert. Hun er den ultimate "Åh, dette er sangen min!"-artist, som folk vil forsvare uansett hva slags drama og rykter som blir spredt. Dette var et publikum som bare var glade for å være i sammen med personen på scenen.

Bare ventetiden til konserten var en del av opplevelsen, og da hennes ørten like, men utrolig flinke dansere, og DJ kom på scenen, visste man at dette var en kveld som skulle bli husket.

Energien var så intens at den nådde til helt bakerste rad. Havet av mennesker danset, sang og bevegde seg i en felles rytme.

Hennes leveranse var like gøyal som humoren hennes, hvor det nærmest var stand-up mellom sangene. Jeg skal være ærlig og si jeg var litt skeptisk på headlineren i kveld, men hun endte opp med å være en av mine favoritter. Cardi viser et enorm talent på scenen, både med dans og vokal. Det er litt beundringsverdig å tenke at hun er mamma oppi alt dette.

Cardi B har, sammen med sin rival, Nicki Minaj, skapt et rom for kvinner i hip-hop. Til tross for å være en mor, viser hun at hun får det til her i verden. Hvis vi setter forhistorien hennes i perspektiv, er det virkelig imponerende hva hun har oppnådd på en så kort tid.

Med låter som I Like It, Bodak Yellow og Be Careful synger hun sammen med sine venner i publikum for full hals og avslutter første Kadett-dagen i år.

Det var ingen tvil om at fansen var en intens gjeng; vaktene bar ut folk som hadde besvimt som om det var helt vanlig.

Selvom Cardi B ikke er favoritten, fikk hun meg og mange andre til å danse natten inn. Og ble fort en favoritt i løpet av kvelden.