Foto: Christoffer Krook/Palmesus

God stemning sto i sentrum da Kjartan Lauritzen kastet seg inn på Palmesus for å skape liv. Han gikk på til en Pokémon Red/Blue-intro og var klar til kamp.

Vi er kanskje ikke i Havanna, men Kristiansand bader i sol denne dagen, dermed passet det desto mer å danse til de tropiske rytmnene på Havanna. Kjartan har publikum i sin hule hånd og fikk dem i Drift. Med hjelp av kompis på scenen, var det fest uten like.

Flere av låtene henter inspirasjon fra Game Boy-lyder som på Kanon. Kanon var den kanskje ikke, men en morsom låt uansett. I sommerheten var det heller ikke rart vi ble Svidd. Den gode stemningen kokte over og det var ikke vanskelig å Nyte D.

Kjartan er en super entertainer og viser seg fram på aller beste måte. Dessverre overskygger dette den musikken så veldig også. Konsertflyten var stort sett presis og det var få punkter der han mistet publikum, men det var vanskelig å skille sangene fra hverandre.

Det var derfor etterlengtet da han satte i gang en cover av Datarocks Fa Fa Fa. At en coverlåt er et av konsertens absolutt største høydepunkt får være opp til hver enkelt å bedømme om sier noe om låtkvaliteten til artistens eget repertoar.

Unektelig kos omringet stranda da han tråkket til med sin største hit, Fredag (som selvfølgelig ble spilt på en fredag). Selv om det var konsertens aller største høydepunkt, var det litt skuffende at han overlot mye av syngingen til publikum. Det var sikkert ingen som brydde seg om dette, men selvfølgelig er dette med på å engasjere publikum enda mer. Ingen stor feil.

Det visuelle var også på Kjartans side, der flere av bildene på skjermen kom fra diverse Game Boy-spill. Jeg tok meg selv i smile flere ganger i løpet av konserten, bare fordi Kjartan er en såpass jovial type som jeg gjerne skulle invitert på en gaming-kveld.

Inntil flere utstikkere er på plass, kan han jammen meg lage et show! Palmesus var derfor den perfekte arena å kjempe om å være en av Norges beste performere.