Foto: Johannes Andersen


24 timer før festivalstart, fikk vi vite at den unge bergenseren, Kamelen, skulle steppe inn for rapperen Lil Skies, som hadde en god nok unnskyldning til å avlyse ettersom han venter barn.

Det er torsdag, sola har stekt oss i hele dag og første festivaldag går mot kveld. Kamelen, favoritten fra Bergen, har tatt turen inn til Stavern for å være med å avslutte dagen og ikke minst varme opp for Travis Scott.

Tidligere har artisten spilt på festivaler som Slottsfjell og hadde en herlig konsert på Sentrum Scene i fjor. Det er ingen tvil om at Kamelen er en av de heiteste Bergen-rapperne for tiden. Sammen med kompiser, fylte han plassen kjapt opp og viste hva han kan.

Med låter som Beng beng beng og Si ingenting, spyttet publikum teksten tilbake like intenst som rapperen selv på scenen. Forventningene var store på låtvalget, og Kamelen skuffet ikke. Forholdet han har med publikumet er intenst; han nistirrer ungdommene i øynene mens de rapper i kor. Alle danser skamløst og blir oppfordret til å lage mosh-pit etter mosh-pit. Han spilte også litt roligere låter som Vil Ba Vekk og Ba Spis som ble utgitt tidligere i 2019.

Settet går i ett, og etter mange hits nærmer plutselig slutten seg. Etter en nesten litt klein crowdsurf (hvor han bare forsvant ned i publikumet som ikke klarte å holde han oppe), avsluttet han likevel med et smell. Det ringer fortsatt i ørene, og havet av plastkopper og folk forflytter seg videre til neste konsert.

Kamelen kan rappe og underholde. Det er ingen tvil om at artisten og folket deler samme opplevelse , at dette var et godt måltid og ikke en forrett.