Foto: Anja Kathrine Laland

Etter en litt avventende og rolig start på festivalen kom Hjerteslag på scenen, og de fikk virkelig sparket i gang kvelden. Bergensbandet har sakte men sikkert etablert seg som et av Norges sterkeste rockeband, og på Måkeskrik viste de hvorfor.

Hjerteslags karismatiske frontmann Robert Eidevik er som plukket ut av et britpop-band. Med sin tøffe og bekymringsfrie fremtoning kler han bandets stil og sjargong meget godt. Da får det heller være at stemmen ikke er helt på plass, noe som merkes spesielt i starten av kanonlåta Crazy Oktober hvor vokalen låter spesielt surt. Utenom det er det lite rusk i maskineriet. Det hele er tight, og lyden er god, men det bandet vinner mest på er de sterke låtene.

Fra åpningen med Ikkje tenk på det til avslutningen Kong Oscars Gate fikk vi servert knakende gode låter som perler på snor. Bryllupsplaner & Andre Fete Løyner og Sang til Sonja satte virkelig fart på de fremmøtte, og den såre og flotte Linedanserinne roet det hele ned på en god måte og ga publikum en liten pustepause. Det skjærte seg litt når de fikk beskjed fra siden om at de bare hadde tre minutter på seg til å fullføre settet, men de fikk inngått en «sweet deal», og spilte to låter til for å avslutte. Det kunne vel ha vært planlagt bedre, men det gjorde lite for å endre på helhetsinntrykket. At konserten gikk så fort unna kan ikke være annet enn et sunnhetstegn.

Med sin gode katalog og kule fremtoning fikk Hjerteslag de sindige sørlendingene opp fra gresset, og de sto for den sterkeste konserten på Måkeskriks første dag. Og det er egentlig ganske imponerende, for de har helt sikkert hatt bedre dager på jobb. Publikum fikk virkelig anledning til å slå seg løs, og med en crowd-surfende Eidevik på slutten fikk konserten en fin og verdig avslutning.