Foto: Per Arne Larsen


I går skrev vi i Musikknyheter om det norske bandet Blomst med tøffe Ida Dorothea Horpestad som frontfigur. Nå er det klart for en ny sterk kvinne i norsk musikk, nemlig Line Saus. Hun er opprinnelig fra Billefjord, og er ikke like fersk i gamet som Horpestad. Hun beveger seg i et mye mer melankolsk og mørkt landskap enn det Blomst gjør. Selv sier Line Saus at hun er inspirert av artister som PJ Harvey, Mazzy Star, David Bowie, Nick Cave og Lera Lynn. Man finner også betydelige spor av americana i låtene hennes.

Stilige Line Saus kommer på scenen kledd i svart (selvsagt). Hun tar på seg sin røde Hagström-gitar og slår an første akkord i Laid With the Devil. Utfra låttitlene får man en idé om at dette ikke akkurat er solskinnsmusikk: Neste låt er Down the Hole, og hun har også titler som Heads Will Roll og Six Feet Under. Sistnevnte låt synger hun sammen med norsk-amerikaneren Mark Steiner. Han bidrar på to-tre låter til, både med sang og tamburinspilling/perkusjon. Samsyngingen med Line Saus fungerer helt utmerket.Det er da også et godt og samspilt band Line Saus har med seg. Gitarist Håvard Stangnes bruker sin Gibson godt. Det er mye klang og twang i lydbildet, og tidvis befinner vi oss i Chris Isaak-land, bare mørkere og mer rocka. På sin høyre side har Saus keyboardisten Stine Maren Steie. Hun trakterer tangentene på en forbilledlig måte og synger andrestemme på noen låter. Hun har en stemme som passer godt til Line Saus sin. Bak trommesettet finner vi Truls Nordbye, og på bass Jørn Flagtvedt Meinertz. De gjør jobben godt og stødig.

Line Saus og band passer perfekt inn på en liten og intim scene som Little Henrik. Selv om det er utendørs og tidlig på dagen, får man klubbfølelsen. Etter ni låter går bandet av scenen. Hvis man skal dømme etter utsagnene fra scenen, er Line Saus tydelig fornøyd med publikum: «Dokker e så god. Det e så fint å være her, dokker ane ikke!». Det så ut til å være en glede hun delte med publikum, og jeg håper og tror at flere får opp øynene for Line Saus. De har i så fall mye mørkt og godt i vente.