Foto: Per Arne Larsen

Det har gått 10 år siden albumet Trådnøsting kom ut. Siden da har Bodø-bandet Kråkesølv blitt voksne menn, og har en mer moden og selvsikker holdning til det de driver med. De forteller at ingen av dem egentlig ville synge i starten og Fredrik William Olsen beskriver seg selv som «en redd liten gutt» på den tiden.

Siden det er 10 år siden debutplata er sommerens prosjekt å spille plata live. I Telegrafbukta hadde mange møtt opp for å høre nettopp dette. Forskjellen i besetningen fra da de spilte på Driv for ti år siden, er at de har byttet trommis. I tillegg har de med seg gitarist og keyboardist Ståle Fossheim fra Harstad-bandet Dunderhonning.

Rutinerte som de er, skjønner man fort at dette kommer gutta til å dra greit i land. De spiller hele plata i rekkefølge, og på Hjørnebrikke kommer Tromsø-artisten Lisa Skoglund inn og synger. Det gjør hun aldeles glimrende, forresten.Før Kalde Føtter innrømmer Petter at de var litt flaue over låten, fordi den var så umiddelbar og fengende. Ingen grunn til det, Petter! Låten er fin den, og publikum synger med.

Det nærmer seg slutten av plata, men heldigvis har Kråkesølv mer tid, så de kjører på med et knippe låter av nyere dato, bl.a. den siste singelen Hundre runda rundt sola samles i ett sekund. Vi får først litt instruksjoner om hvordan vi skal kore, så setter de i gang. Petters fine gitardryss over Fredrik William sin vokal skaper godt liv i den fine låten.

Så kommer den vanvittig fengende Nordavind mot varme kinn. Allsang og klump i halsen. Tilslutt spiller de den siste låten på den foreløpig siste plata de har gitt ut. Syrinen markerer en fin avslutning på konserten med Kråkesølv i Telegrafbukta. Guttene forlater scenen med feedbacken hylende i bakgrunnen. Nå gleder vi oss til den nye plata kommer!


Facebook-siden til Kråkesølv