Man får ikke en musikerkarriere på lengde med en mannsalder om man ikke vet hva man driver med. Max Cavalera er en mann som eier hele rommet fra det øyeblikket han trår inn på scena. Han har så mye personlighet bare i utseende og opptreden at selv om du kanskje ikke har hørt så mye på Soulfly blir du lurt med på en reise som rett og slett tar pusten ut av en. Bakteppet som er militær kamuflasje, mikrofonstativet som er dekorert i et ammunisjonsbelte og åpningslåta Under Rapture fra sisteskiva Ritualsom i seg selv sparker temmelig hardt gjør at han har publikum i sin hule hånd med en gang. Alle roper når han sier «rop», alle hopper når han sier «hopp». Denne kvelden var Max Cavaleras og hans alene fra første minutt av konserten.

Det eneste som kanskje blir litt negativt i settingen på John Dee denne utrolig varme julikvelden er trommisen. Der gitarist Marc Rizzo og bassist Mike Leon er minst like sterke og knallharde som sjefen sjøl, blir Zyon Cavalera (ja, det er sønnen til Max) litt anonym og usynlig i bakgrunn. Han kunne fått mulighetene til å vise om han er god eller ikke i løpet av kvelden, men jeg har ikke følelsen av at vi har sett han i det hele tatt. Allikevel er ikke dette negativt nok til at man har noe å være misfornøyd med.

Sist undertegnede så Soulfly var i et kokende hett Frognerbad sammen med et femsifret antall mennesker for fjorten år siden. I går var det utvilsomt like hett, men publikum var ikke like mange. Det var en kveld for fansen. Spor som Babylon, I and I og Back to the primitive var utvilsomme høydepunkt for de av oss som har fulgt de en stund. Kvelden rundet Cavalera og kompani av med en slags medley der både det som må være den aller største hiten deres Jumpdafuckup som i sin tid ble spilt inn med Corey Taylor fra Slipknot ispedd både litt egne låter og litt Mötorhead og Black Sabbath før det var slutt for alle, med unntak av de som hadde kjøpt meet and greet for 500 kr i merch-boden. Alle snublet litt øre og omtåket ut i sommerkvelden etter å ha løpt rundt i circle pits og hoppet høyt så mange mennesker av gangen at bakken ristet i Hammersborgveien. En super kveld, det var det.