Foto: Per-Otto Oppi Christiansen


De to ungfolene i Golden Core har vært omtalt i økende grad siden de dukket opp for noen år siden, ikke bare pga. alderen, men også talentet. Siden forrige gang jeg så dem har de blitt enda noen hakk tightere og enda noen hakk rutinerte, og nå begynner det for alvor å bli solid.

Naturlig nok er samspillet mellom de to imponerende, og det gjennomarbeidete settet leveres med den største selvfølge. Trommis Johannes Thor Sandal skriker seg gjennom flere av låtene, noe som gjør det hele mer interessant. Gitarist Simen Jakobsen Harstad lusker på sin side frem og tilbake på scenen mens han smeller ut riff etter riff.

Rundt scenen samles det stadig flere tilskuere utover i settet for å overvære konserten, men halvveis venter man på det lille ekstra til å heve konserten til noe enda mer minneverdig. Det kommer aldri, men konserten startes, gjennomføres og avsluttes på samme måte med kompromissløse riff, feite trommer og solide låter.

Selv om det manglet det lille ekstra er jeg nok ikke den eneste som gleder meg til å se hvor det går videre med stoner-duoen, og da forhåpentligvis på en større scene.