Foto: Steffen Rikenberg/Øyafestivalen

Farao er prosjektet til Kari Jahnsen. Hun har base i Berlin og har under navnet Farao gitt ut to album. Det siste, Pure-O, kom ut i fjor og høstet bl.a. 9 av 10 hos Line Of Best Fit.

Kari Jahnsen er imidlertid ikke alene i Sirkus. Det er stort sett fire personer på scenen, men innimellom blir de supplert med en på fretless bass. Ellers er det en synthmann, ei dame på vokal og en på trommer.

Kari Jahnsen har en klar, fin stemme, litt sånn Susanne Sundfør-aktig i støtene. Hun har også med seg vokalhjelp på sin venstre flanke. Ellers spiller hun synth og glockenspiel underveis.

På starten av konserten står jeg ganske langt bak. Her er lyden spiss og metallisk og bittelitt skurrete. Når jeg beveger meg framover mot scenen bedrer lyden seg betraktelig.

Musikken vil jeg karakteriser som dansbar og fengende synthpop. Det funker ikke så verst, og noen av de som står fremme ved scenen kjenner tydeligvis låtene, så de både danser og synger med. Selv må jeg innrømme at jeg ikke har hørt altfor mye på musikken på forhånd, men digger bl.a. låten Cluster of Delights.

Det generelle inntrykket fra konserten er likevel at dette virker lovende, uten at musikken fester seg spesielt. Det trengs sikkert bare mer lytting, og vi ønsker Farao lykke til på sin kommende Europa- og USA-turné.Mer om Farao finner du her