Foto: : Maja Brenna

Lille Nicholas Allbrook er den desiderte frontmannen i det australske bandet Pond. Allbrook, med en fortid som live-medlem i Tame Impala, har teatralske fakter, han er ute blant publikum og han finner seg ikke for god for å sende ut saftige gloser. Tydelig overrasket over hvor mange som har møtt opp foran scenen Fortum utbryter han: «There’s a fucking whole bunch of you! Jesus!»

Og det er mange folk som har møtt opp for å høre på dette friske bandet fra West Australia. Bandet fyrer løs med låten 30000 Megatons fra det forrige albumet The Weather. «Push the button now», synger Allbrook mens låten toner ut og publikum får summet seg.

Videre får vi høre Fire in the Water. Allbrook danser som en outrert utgave av Jagger. Han veksler mellom å spille gitar og synge, dvs han gjør også begge deler samtidig, og det funker helt utmerket. Han spiller sågar tverrfløyte på et par låter. Allsidig type! Ellers er det synth og gitarer som utgjør tyngdpunktet i musikken. Noen ganger tenker man på Foxygen, og også MGMT streifer tankene under konserten. Det svinger, det er dansbart og det er fengende.

Vi får høre en del låter fra det fine sistealbumet Tasmania, vi får en del låter fra Weather og også noen eldre låter. «Hope you like this», er Allbrook sin mest brukte frase før låtene kommer. Det gjør vi!
Nicholas Allbrook liker tydeligvis også å crowd-surfe, for det gjør han et par ganger. Han synger like godt mens publikum holder ham oppe eller bærer ham rundt. Mens han er ute blant publikum begynner han å synge et par linjer fra Take On Me midt i en låt. Sånt gjør seg alltid!

Etter at gitaristen har skrytt av sine nye og glitrende sko («In a way they were always mine!»), spiller bandet Daisy. Her er det allklapping og stor stemning. Så avslutter de med The Weather, og skal man tro vokalist Allbrook har bandet hatt det like fint som publikum hadde det: «Thank you so much! You guys have been fucking lovely!»


Les mer om Allbrook og gjengen her